Tipy, jak vystačit s baterií v telefonu po celý den

Tipy, jak vystačit s baterií v telefonu po celý den

Výrobci mobilních zařízení pomalu implementují nová technologická řešení založená na softwaru, která nastolí rovnováhu mezi kompaktním designem a životností baterie.
 dobíjení mobilu
Při dlouhém dni aktivujte úsporu energie
Výše jsme se zmínili o softwarovém řešení a právě nejmodernější verze operačních systémů se vyznačují funkcí úspory energie, která optimalizuje výkon mobilního telefonu. Moderní telefony disponují různými druhy senzorů a funkcí, které spotřebovávají energii baterie po celou dobu. Ve většině případů se však můžeme obejít bez animací na obrazovce nebo oslnivého jasu, vyzařovaného spolu s konkrétním obsahem. I když je úspora energie aktivována automaticky, jakmile systém zjistí, že energie baterie klesla o určité procento, můžeme tento režim nastavit ručně, pakliže víme, že nás čeká dlouhý den. Chcete-li tento režim aktivovat, postupujte v iPhonech a zařízeních s Androidem následovně.
 
Využijte rychlého nabíjení (i v přenosných bateriích)
Nejmodernější telefony nabízejí možnost takzvaného rychlého nabíjení, tedy způsobu, jak dobít baterii za méně než polovinu standardní doby nabíjení, což je za určitých okolností nesporná výhoda. Smyslem je několikaminutové nabíjení telefonu, aby bylo možné jej používat po dobu několika hodin. V tomto ohledu je výhodnější nosit s sebou externí baterii (powerbanku), jejíž moderní verze umožňují rychlé nabití. Na trhu je dostupné množství alternativ, jako je RAVPower. Pro ty, kteří si chtějí zároveň dobít i notebook přes USB-C, je vhodná Powerstation XXL od Mophie.
potřesení rukou 
Nikdy neopouštějte dům bez kabelů a adaptérů
Správný cestovatel ví, že existuje stále více a více míst, kde jsou k dispozici USB porty pro nabití příslušného zařízení, jako jsou kavárny nebo hotely, ačkoliv odborníci varují před potenciálními riziky připojení přes veřejné USB. V tomto smyslu může být nošení nabíjecího kabelu při sobě užitečné, přičemž někteří výrobci je maskují do podoby klíčenky a v úsměvných velikostech, nebo dokonce nabízejí komplexní konektory ve vysoce kompaktních rozměrech. K dostání jsou rovněž přenosné kompaktní baterie, které lze ukrýt i v peněžence.